5 причин, чому подорожувати потрібно прямо зараз?

1) Подорожі – це найкращі інвестиції зараз!

Зараз у нас, на жаль, вкрай нестабільний час в країні. Але саме цей фактор і сприяє самостійним мандрівникам їздити більше!
Накопичення грошей у національній валюті – зараз не найрозумніша ідея. Всі шукають, куди вкласти і витратити гроші. Деякі купують техніку, хтось вкладає інвестиції у фінансові піраміди, хтось дбайливо все складає в склянку під батареєю.
Але для мене найкраща інвестиція в такій ситуації – це вкладення у власні спогади і враження. Я більш ніж впевнена, що через рік я не згадаю, коли і як купила ці чоботи або ту праску. Але я точно ще багато років буду пам’ятати, як зустрічала світанки на узбережжі Кіпру, як бродила вузькими звивистими вуличками Стамбулу під дощем, як з диким криком каталася в парку атракціонів Port Aventura. Всі ці речі дають мені набагато більше, ніж будь-яка купівля техніки або одягу.
Якщо Ви хочете найбільш вигідно вкласти гроші, Вам потрібно почати подорожувати прямо зараз!

2) Подорожі – це свобода!

Кожна людина прагне до свободи. Всі ми хочемо бути вільними у своєму виборі, у своєму графіку.
У своєму повсякденному житті дуже рідко вдається відчути свободу. Кожен день ми стикаємося з якимись зобов’язаннями, які притупляють наше почуття свободи
.У подорожах, хоч і на короткий період, але ми відчуваємо свободу! Ми можемо піти на пляж, а можемо не піти, ми вільні вибрати будь-яке кафе, де хочеться поїсти і нічого не готувати, у нас немає графіка, ми повністю покладаємося на свої бажання і вибір! Це й дає те захоплення, яке ми привозимо з подорожей. Почуття свободи підсилює всі враження!
Якщо Ви хочете відчути і зрозуміти свободу, Вам потрібно почати подорожувати прямо зараз!


3) Подорожі – це освіта!


Подорожі – найкраща школа. Тут можна навчитися психології та соціології, спостерігаючи за різними людьми і їхньою поведінкою, тут вивчаєш культурологію, занурюючись у різні культури, подорожі вчать логіці та плануванню, логістиці і філософії.
Не дарма в західній практиці випускники після навчання і перед тим, як піти на роботу і завести сім’ю, вирушають у подорожі. Такий досвід заповнює прогалини у пізнанні світу після навчання і допомагає зрозуміти самого себе, випробувати свої сили і зрозуміти свої бажання.
Не потрібно бути фахівцем туризму, щоб поїхати в подорож. Подорож Вас навчить бути фахівцем.

4) Подорожі не такі дорогі, як Ви думаєте!

Багато людей згодні, що подорожі – це важлива частина життя і морально вони вже готові відправитися пізнавати світ. Але їх зупиняє стереотип, що подорожувати – це дорого. Люди починають збирати якусь суму грошей, керуючись думкою «Ну от зараз зберу тисячу доларів і буду шукати, куди поїхати». І це розтягується на багато років.
Не потрібно чекати, поки Ви зберете величезну суму, відправитися в подорож можна і з 200 доларами.
Тим більше мандрівки не такі дорогі, як прийнято думати. Наприклад, авіаквиток по Європі можна з легкістю знайти за 10 євро. Авіаквиток Варшава – Брюссель майже завжди коштує 10 євро. А якщо докласти трохи зусиль і пошукати, то квитки можна знайти і за 2 євро!
До всього цього, плануючи подорож, ми не платимо всю суму відразу. Ми ніби беремо його в розстрочку: спочатку купуємо авіаквитки, через якийсь час платимо за готель, після оформляємо візу, а вже під час подорожі витрачаємо гроші на їжу, сувеніри та екскурсії, які теж можуть бути безкоштовними.

Дорого – більше не причина, почніть подорожувати прямо зараз!


5) Подорожувати зараз дуже легко!

Зараз, коли нам доступні всі знання усього світу в інтернеті, подорожувати стало легше, ніж приготувати борщ!
Тисячі блогів, форумів і статей розкажуть Вам, як підготуватися до подорожі, де знайти квитки, як зробити візу. Ви можете знайти яскраві звіти, детальні інструкції, поради та задати запитання досвідченим мандрівникам. Ви можете віртуально відвідати місто і побачити, як розташовані вулиці, подивитися галереї музею, прокласти маршрут в потрібну точку, знайти попутників і прочитати відгуки про готелі, кафе, екскурсії. Подорожі стали ближче, ніж будь – коли.
За Вами лише вибір: дізнатися кожну деталь і відправитися в підготовлену подорож або залишити інтригу і зануритися в незвідане!

Коментарі

  1. Згідний з автором. Подорожувати дійсно легко, аби було бажання і тоді можна знайти багато чого цікавого. Ми свої подорожі описуємо ось так. Ось остання самостійна подорож у Туреччину у 2020 році - https://ua.elenapuzatko.com/marshrut-ksantos-patara-kash/

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Подорож до Італії

Подорож до Словаччини

Подорож до Чехії